У РФ закінчилися ракети великої дальності, повідомив військовий експерт / фото REUTERS

Через те, що президент Російської Федерації Володимир Путін чинив тиск, щоб під час війни в Україні якомога швидше домогтися успіху, у РФ закінчилися ракети великої дальності.

Протягом останніх восьми років РФ контрабандою постачала електронні системи для цих ракет, розповів австрійський військовий експерт Том Купер в ефірі одного з YouTube-каналів.

"...через тиск Путіна - якнайшвидше домогтися успіху - у них скінчилися ці ракети, саме великої дальності. Так що зараз вони намагаються замінити ці ракети іншими старими ракетами. У них є ракети на дальність 500 кілометрів і навіть менше. Вони також менш точні...", - зазначив співрозмовник.

Відео дня

Експерт додав, що ракети, які тепер використовує російська сторона, менш точні й можуть промахнутися на відстань до 800 метрів.

Нагадаємо, наприкінці червня Том Купер сказав, що російські війська під час війни проти України вже випустили більшість своїх 122-мм артилерійських снарядів і замість них використовують боєприпаси калібру 152 мм.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що в захоплених українською стороною російських крилатих ракетах Х-101 знайшли американські мікрочіпи.

Варто зазначити, що через агресію Росії проти української держави, яка почалася у 2014 році, США запровадили антиросійські санкції. Зокрема, обмежувальні заходи стосувалися співпраці в оборонній сфері.

Рано вранці 24 лютого російська сторона зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну, і Вашингтон запровадив проти Москви нові санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: