Володимиру Путіну з кількох причин дуже сильно потрібне перемир'я, повідомив генерал / скріншот

Президенту Росії Володимиру Путіну зараз критично необхідне перемир'я у війні з Україною, щоб не втратити захоплені території, перегрупувати сили й підготувати резерви.

Російський лідер загнаний у кут, розповів колишній очільник Служби зовнішньої розвідки генерал Микола Маломуж в ефірі телемарафону.

"Перемир'я пов'язане з тим, що Путін чітко програє... на всіх фронтах. Він спробував, звичайно, надолужити свої упущення... новими атаками на Донецькому напрямку, там не вдається. Утримати Херсонський напрямок - дуже складно...", - сказав експерт.

Генерал додав, що глава РФ загнаний у кут, але ще небезпечний.

"...у нього ще є потенціал, але зараз критично необхідно йому якесь перемир'я, для того, щоб і не втратити, по-перше, території, які він завоював, це перша складова", - заявив Маломуж.

За його словами, російській стороні також потрібно перегрупувати сили і підготувати резерви, тому що ті мобілізовані, яких кидають зараз на фронт, вони або здаються, або біжать, або гинуть.

"Тому і створили там 80 центрів підготовки, і Шойгу (очільник Міноборони Росії Сергій Шойгу - Ред.) вже розповідає, що там будуть ефективно два-три місяці готуватися нові резерви. Цей новий резерв, звичайно, він може готуватися, і це буде проблема для України...", - сказав генерал.

Переговори між Україною і РФ - що необхідно знати

Київ відмовився вести перемовини з Москвою, поки Росією керує Володимир Путін. Таке рішення прийняло РНБО, і 4 жовтня його ввів у дію український лідер Володимир Зеленський.

РФ 10 жовтня здійснила масовану атаку на українську територію - використовувала ракети і дрони-камікадзе, є десятки жертв, а також багато постраждалих і руйнувань. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено низку об'єктів критичної інфраструктури, виникли проблеми з електропостачанням.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що російська сторона ракетним терором намагається схилити Україну до переговорів.

Парламентська асамблея Ради Європи 13 жовтня ухвалила резолюцію про подальшу ескалацію агресії РФ проти нашої країни, в якій визнала російський режим терористичним.

Довідка УНІАН. 21 вересня Володимир Путін поставив громадян РФ перед фактом, що в країні стартувала мобілізація військових, які перебували в запасі

Сергій Шойгу стверджував, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

Пізніше не раз з'являлася інформація, що повістки отримували люди, які непридатні до служби в армії. Чоловіки почали масово залишати Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: