За однієї умови українські воїни можуть мати феноменальні результати у знищенні ворога, зазначив воїн / фото t.me/Pavliuk_KSV

Поєднання західної техніки і боєприпасів разом із безпілотниками, які активно розробляються в Україні, надасть феноменальний результат у знищенні техніки і живої сили російських загарбників.

Про це повідомив командир роти 92-ї механізованої бригади роти ударних безпілотних авіаційних комплексів Юрій Федоренко в ефірі телемарафону. "Можемо констатувати, що зараз значна кількість українських приватних компанії виготовляють різного типу безпілотні літальні апарати - розвідувальні й ударні. А також на стадії розробки знаходяться супер прогресивні технічні засоби, які у перспективі місяців зможуть наситити ЗСУ", - сказав Федоренко.

Проте він зазначив, що БПЛА не можуть замінити артилерію, реактивну артилерію, броньовану техніку. Тому військову допомогу, яку надають зараз партнери, потрібно збільшувати і множити, бо чим більше боєприпасів і техніки, тим більше можливостей ефективно обороняти і проводити контрнаступальні дії.

Відео дня

"Відповідно, коли цей ударний потенціал доповнюється безпілотними літальними апаратами, це виходить надзвичайно потужний мікс, який дає феноменальні результати роботи на лінії зіткнення, і знищення окупантів", - сказав він.

При цьому Федоренко зазначив, що не варто розголошувати, що очікує противника. Проте за рахунок підтримки програми "Армія дронів" ворог вже має значні проблеми і буде мати неймовірні втрати.

"Коли насичення цими засобами буде максимальним на лінії оборони і зіткнення, результат з ураження окупанта, його технічних, вогневих засобів і живої сили буде в рази більший", - пояснив військовий.

Що відомо про "Армію дронів" - цікаві новини

Як повідомляв УНІАН, за проектом "Армія дронів" профільні державні органи вже закупили 3 тис. 201 безпілотник на загальну суму в понад 4 млрд гривень.

Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами укомплектували необхідним обладнанням бійців перших трьох ударних рот "Армії дронів", які вже успішно завершили навчання.

Наприкінці березня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних безпілотників у зону бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: