ЗСУ продовжують бити окупантів / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Українські захисники продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу. Зокрема, протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

У свою чергу підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, два склади боєприпасів та дві артилерійські засоби противника. 

Відео дня

При цьому за добу ворог завдав 11 ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. "Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура", - зазначили у Генштабі.

Війна в Україні: новини

Генштаб ЗСУ розкрив оперативний напрямок фронту з найбільшою кількістю атак Росії впродовж доби. Важко було під Авдіївкою.

При цьому ворог так і не зміг вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. 

Загалом протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень на фронті. Зокрема, на Авдіївському напрямку захисниками відбито 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 11 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися покращити тактичне положення. 

Вас також можуть зацікавити новини: