На Україну чекають нові вирішальні етапи у війні з Росією, каже генерал / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Президент США Джо Байден зробив знакову заяву про те, що війна вУкраїні досягла критичної точки. Екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж пояснив, чи означають ці слова очільника американської держави, що переломний момент у війні ще попереду.

В інтерв'ю "Обозревателю" він зазначив, що переламний момент - це не одномоментний процес. Це й оборона Києва, і звільнення Харківської області, і Херсона. 

А слова Байдена, продовжив Маломуж, свідчать про те, що на Україну чекають нові вирішальні етапи у війні з Росією:

Відео дня

"Наприклад, взимку та навесні можуть бути потужні операції на півдні Запорізької та Херсонської областей, аж до Криму, а також наступ на Луганському напрямку та удари по донецькому угрупованню для звільнення Донбасу".

Крім того, каже генерал, важливо послабити путінський режим або й навіть повалити його. А це можливо не лише за умови успішних операцій ЗСУ на фронті, а й шляхом потужного міжнародного тиску на РФ. Та вирішальним фактором, звичайно, стане перемога України.

Ситуація на українському фронті сьогодні

Раніше Зеленський заявляв, що у 2023-му році настане переломний момент у війні за свободу України від російської агресії. Він сказав, що американська підтримка має вирішальне значення, аби "дійти до переломного моменту для перемоги на полі бою". Президент наголосив, що українські захисники стримують наступ російської армії у Бахмуті, але щоб змусити російську армію повністю піти з України, треба більше гармат і боєприпасів.

З 24.02.22 по 09.01.23 ЗСУ перетворили на добриво вже близько 111 тисяч 760 окупантів. Лише за минулу добу ліквідовано 590 рашистів. Також за добу ЗСУ збили 3 гелікоптери противника та 3 ворожі розвідувальних безпілотних літальних апарати. 

Раніше Росія ставила собі за мету захопити всю Донецьку та Луганську області, та наразі всі зусилля окупантів зосереджені на боях за Бахмут. Наші воїни мужньо відбивають щодня серію атак росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: