Росії для нового повномасштабного наступу треба оголосити повну мобілізацію / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував заяву голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса про загрозу нового масштабного наступу Російської Федерації. Він зазначив, що зараз у Москви немає можливості зайву бригаду залучити зі своєї території.

"Ми сьогодні бачимо, що у Російської Федерації немає можливості зайву бригаду залучити зі своєї території, а не те що сформувати за один-три тижні наступальне угруповання. Її чисельність повинна бути принаймні в два рази більше, ніж входила з території Білорусі. Тобто близько 150-200 тисяч осіб. З важкою технікою і озброєнням. Це просто нереальні заяви", – розповів Олег Жданов у коментарі сайту ТСН.иа.

При цьому він зазначив, що російські війська в районі Чернігівської, Сумської та Харківської областей в Україні вже порахували, але головною проблемою є обстріли і ДРГ. За словами експерта, російським генералам доводиться "креативити" через брак особового складу.

Відео дня

"Російський генерал Теплинський, керівник групи військ "Дніпро" на Херсонському напрямку, придумує креатив. Він збирає дезертирів і відмовників від участі в бойових діях на херсонський напрямок. Тому що йому не вистачає резерву, нічим поповнювати особовий склад в тих частинах, якими він командує", - повідомив Жданов.

Водночас він вказав, що напад Росії на Чернігівську та Київську області відкрив би другий фронт і для України це була б катастрофа.

"Для того щоб це робити, потрібно мати десь 150-200 тисяч осіб для угруповання з повним технічним оснащенням і озброєнням. І відповідно запаси боєприпасів. У цьому випадку РФ потрібно не тільки повністю перейти на військові рейки, потрібно ще й оголосити загальну мобілізацію", - пояснив експерт.

Також він вважає, що такий сценарій можливий, якщо Україна піде на переговори і дасть Росії три-п'ять років оперативної паузи.

Новий наступ Росії - що відомо

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв оцінив готовність РФ піти в наступ у Рівненській області. За його словами, ніхто не може передбачити події майбутнього, але захисники України готуються до найгіршого варіанту розвитку війни.

У свою чергу глава Чернігівської Військової адміністрації В'ячеслав Чаус заявив, що Росія може оперативно зібрати війська на кордоні, щоб повторити наступ на Чернігівську область.

Вас також можуть зацікавити новини: