У окупантів проблеми не тільки з бронетехнікою / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що 1-й і 2-й армійські корпуси, які складаються з "мобіків" так званих "ДНР" і "ЛНР", відчули гостру нестачу бронетехніки в районі Авдіївки Донецької області

Як зазначив експерт у своєму Telegram-каналі, ватажок терористів так званої "ДНР" Денис Пушилін запросив у командування російських окупаційних військ техніку для компенсації втрат. Техніку йому надавати відмовилися, але "погодилися гнати десантуру".

"Отже, десантурою тепер РОВ (російські окупаційні війська – ред.) будуть затикати всі ті дірки, які планомірно у них виникають по лінії фронту в тих локаціях, які ще півроку тому впевнено утримувалися різного роду збродом, типу ПВК "Вагнер", 1 АК/2 АК і БАРСи", – пояснив Коваленко.

Відео дня

За його словами, десантура – "це не більше ніж затичка".

"Цікавий розвиток подій, особливо з урахуванням часткової мобілізації. Здавалося б, людського ресурсу повинно бути хоч відбавляй, але на ділі, ресурс себе вичерпав і тепер доводиться тонким шаром розмазувати по всій лінії зіткнення. Тенденція, яка не віщує нічого хорошого", – резюмував експерт.

Проблеми в окупаційних військах

Російські окупанти несуть великі втрати в артилерії. Зокрема, не менше половини цих втрат відбуваються через розрив ствола при пострілі.

Крім того, в окупаційній армії відчувається і нестача снарядів. Військовий експерт Роман Світан прогнозує, що вже скоро ворог відчуватиме справжній "снарядний голод".

Водночас командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що у противника стає все менше людського ресурсу для штурмів позицій українських військових. 

Вас також можуть зацікавити новини: