Експерт оцінив, чи можуть росіяни піти у наступ / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська поки не готові до того, щоб розпочати нову наступальну кампанію. Їм зараз більш-менш вистачає сил і техніки для оборони, а для наступу цих ресурсів потрібно набагато більше.

Таку думку висловив в ефірі "Еспресо" ізраїльський військовий експерт Давід Гендельман.

"Не факт, що вони вже зараз готові до кампанії. Тим більше 18-та й 25-та армії РФ поспіхом кидаються на фронт на етапі оборони. Якщо найближчим часом український наступ зупиниться, то не факт, що росіяни фізично будуть спроможні перейти в масований наступ", – зазначив він. 

Відео дня

Експерт нагадав, що росіяни вже намагалися наступати на Куп'янському й Лиманському напрямках. Попри те, що ворог має там доволі велике угруповання, якихось успіхів в окупантів не було. За словами Гендельмана, в плані перспектив шанси у потенційного російського наступу невеликі.

Війна в Україні: актуальні новини

В ніч проти 1 жовтня російські окупаційні війська вдарили ракетами по Харкову. Попередньо, били з С-300 з території Бєлгородської області РФ. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про щонайменше чотири вибухи в місті. Також росіяни всю ніч атакували країну дронами.

Тим часом українські військові продовжують вести бойову роботу на передовій. Зокрема, на Таврійському напрямку було ліквідовано 84 окупанти та знищено 20 одиниць російської військової техніки. 

ЗСУ наступають і на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. За даними Генштабу ЗСУ, українські захисники завдають ворогу втрат як у техніці, так і в особовому складі.

Вас також можуть зацікавити новини: