В Україні два роки триває широкомасштабна війна / фото 148 ОАБр ДШВ

Війна в Україні може навіть стати "В'єтнамом" для президента Росії Володимира Путіна.

"Ми бачили, як менші країни часто перемагали в боях більші країни, ключовим прикладом є В'єтнам. І я думаю, що це абсолютно правильний погляд на цю війну", - заявив аналітик Центру стратегічних і міжнародних досліджень CSIS Макс Бергманн, пише Business Insider.

Нагадується, що під час війни у В'єтнамі понад 58 000 американців загинули в тривалій і тривалій боротьбі пліч-о-пліч з Південним В'єтнамом проти комуністичного уряду Північного В'єтнаму. Проте, та війна почалася в 1950-х роках і тривала до 1975-го.

Відео дня

"Я не бачу, щоб українці здавалися, тому що для них це екзистенціальна війна. Це не екзистенційна війна для Росії", - сказав голова Арлі а.Берк зі стратегії в CSIS Еліот А. Коен.

Аналітики вважають, що завдяки вирішальній військовій допомозі з боку Заходу Україна могла б домогтися значно успіху, підірвавши моральний дух Росії і потенційно змусивши Росію переоцінити вигоди від вторгнення. Шанси України на успіх багато в чому залежать від продовження надання західної допомоги, пише видання.

Нагадується, що Конгрес США на цей час обговорює пакет допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів, який може виявитися вирішальним у визначенні ходу війни.

"Якщо це фінансування буде прийнято, Я не сумніваюся, що Україна зможе повністю відбити російський наступ у 2024 році. Насправді, я був би вельми оптимістичний щодо потенціалу України в 2025 році", - сказав Бергманн.

Допомога Україні від США - що повідомлялося

США продовжуватимуть підтримувати Україну, а Росія заплатить за скоєне, заявила віце-президент США Камала Харріс 17 лютого:

"У Мюнхені два роки тому багато хто вважав, що Київ впаде, і що це питання декількох днів. І завдяки мужності українського народу, і підтримці коаліції з 50 країн на чолі з США Київ залишається вільною столицею".

Вона зазначила, що у своїй боротьбі Україна досягла надзвичайних результатів і надзвичайного успіху.

Вас також можуть зацікавити новини: