Роман Світан: третій армійський корпус "згорить" за два місяці / скріншот

Росія перекидає з-під Нижнього Новгорода під Ростов склад третього армійського корпусу в кількості близько 10-15 тисяч осіб.

Серед техніки, яка перекидається, є й нова, заявив в ефірі телеканалу Freedom льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

За його словами, цими військами Росія може спробувати закрити ділянку фронту між Запоріжжям і Донецьком.

Відео дня

"З-під Ростова вони можуть висунутися або на Донецьк, це на північ, і посилити Донецьке угруповання, так як воно протягом останніх боїв досить поріділо... У районі Пісків, Мар'їнки та Авдіївки українські військові знищили вже не одну тисячу противників, їх треба посилювати. І так само той пухкий фронт південний, від Запоріжжя до Донецька, який російські війська практично не можуть утримувати, також буде посилений цим корпусом", - говорить Світан.

При цьому він вважає, що сильного впливу цей корпус в 10-15 тисяч росіян не зробить. Враховуючи, що українські військові щодня відправляють "на концерт до Кобзона" по 200-300 російських окупантів, цей корпус, який збирали два місяці, також за два місяці й "згорить".

"Вони цим корпусом збільшать кількість своїх підрозділів уздовж фронту, практично розмазавши його на 700 км, ми його сильно не побачимо. Я думаю, він у такій же послідовності, в якій буде заходити, у такій же послідовності і з такою ж швидкістю буде випалюватися нашими військами", - додав Світан.

Як писав УНІАН, у липні Росія прийняла рішення формувати третій окремий армійський корпус. Очікувалося, що нове ударне угруповання Росія сформує до середини серпня.

Днями волонтери Conflict Intelligence Team повідомили, що Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: