Олександр Мусієнко розповів, яким буде фінальний іспит випускників ГРУ РФ в Україні / фото Міноборони Росії

Випускників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ відправляють на територію України для вчинення диверсій. Це завдання вони мають виконати для здачі фінального іспиту, заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Зараз є інформація, що планується випуск у студентів ГШ, розвідки воєнної російської, їхнього ГРУ Генштабу. В них на фінальний іспит задача – відправитися у Сумську область. Перевірити, як вони можуть діяти фактично в умовах диверсійної діяльності, відпрацювати по військових, а якщо не побачать військових, хоча б по працівниках лісового господарства, тобто будь-кому, кого вони ще побачать. Ось це фактично задачі, які ставляться на стадії випуску з вишів", – акцентував він в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він зазначив, що російських військових розвідників готують з метою набуття навичок і досвіду для ведення диверсійних дій саме в Україні.

Відео дня

"Це не диверсійні дії загалом, десь в Малі чи ще десь в Африці на підтримку "вагнерівцям". Їх цілеспрямовано вже на стадії курсантів, які випускаються, готують до бойових дій на території України. І не просто бойових, а проведення диверсійно-розвідувальних операцій,  з метою, в тому числі не просто вчинення диверсій, а й точкових дій по роботі проти військового керівництва. Тому, безумовно, цьому всьому треба протидіяти. Думаю, що наші відповідні органи не будуть просто так за цим спостерігати, а теж будуть завдавати таких ударів у відповідь", –  підкреслив Мусієнко.

Діяльність російських ДРГ на Сумщині

Наприкінці січня на Сумщині у 5-кілометровій прикордонній зоні з РФ в селі Андріївка російська ДРГ розстріляла брата та сестру, які проживали цьому населеному пункті.

Згодом Сумська ОВА повідомила, що у Сумській області заборонили рух транспортних засобів на ділянках доріг в межах 5-кілометрової зони біля кордону. Відповідна заборона встановлена з метою недопущення втрат серед цивільного населення прикордоння Сумщини.

Вас також можуть зацікавити новини: