Авен поскаржився на санкції / фото Getty Images

Підсанкційний російський банкір Петро Авен заявив, що його бізнес повністю зруйновано. Санкції настільки вплинули на його життя, що невдовзі він не зможе найняти водія, а сам керувати не вміє.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times.

"Все, що ми будували протягом 30 років, повністю зруйновано. І ми змушені якось розпочати нове життя", – каже Авен.

Відео дня

До війни статки Авена оцінювали у 4,4 млрд доларів, заявив, що тепер не знає, як вижити.

"Чи дозволять мені найняти прибиральницю або водія? Я не керую автівкою… Можливо, моя падчерка керуватиме. Ми не розуміємо, як вижити", – сказав він.

Додамо, що під час інтерв'ю Авен сидів у своїй розкішній лондонській квартирі з дворівневою їдальнею.

Бізнесмен заявив, що санкції проти нього не мали підстав. Він планує оскаржити їх. Наразі Авен шукає британського адвоката, щоб розморозити кошти, достатні для оплати юридичної консультації, але місцеві юристи "не хочуть працювати з росіянами". Олігарх не сподівається на швидке розв'язання своїх проблем.  

"Мені сказали, що змінити санкції практично неможливо", - зазначив бізнесмен.

Авен також запевнив, що має вплив на Путіна та підтримує тісні контакти з Кремлем. Проте він зазначив, що ведення бізнесу в Росії вимагає контакту з президентом.

"Дуже дивно опинитися під санкціями лише тому, що ти зустрічаєшся з президентом. Ми намагалися бути абсолютно поза політикою. З Путіним я представляв "Альфа-груп", а не себе", - резюмував він.

Після початку російського вторгнення цивілізовані країни ввели та продовжують вводити потужні економічні санкції проти країни-агресора та російських олігархів. Обмеження стосуються обігу валюти в країні, боргових зобов'язань, санкцій проти російських банків та ін. 

Ба більше, світові виробники та бренди почали масово йти з російського ринку РФ. Хоча деякі міжнародні компанії досі продовжують заробляти "криваві гроші". Зокрема Leroy Merlin та Danone.

Вас також можуть зацікавити новини: