За даними розвідки, Росії вистачить ракет мінімум на три роки / скріншот

Сьогодні ніхто точно не знає, який запас ракет є у Російської Федерації.

Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов.

"Ситуація в тому, що ракети типу Х-101, Х-555, Х-22, Х-59 – це старі радянські ракети. Х-555 – це модернізація ракети Х-55. Всі ракетні сховища знаходилися за Уралом і не потрапляли жодного разу під верифікацію. Договір про обмеження звичайних озброєнь в Європі поширювався тільки на європейську частину, а Радянський Союз дотримувався суворого режиму секретності", – зазначив він.

Відео дня

"Сьогодні ніхто точно не знає, який запас ракет у Російської Федерації. Крім тих, 3,5 тисяч у бойовому складі, які за методом прикидки порахувала наша або західна розвідка", – додав він.

Також Жданов нагадав, що, за даними розвідки, на середину літа, у Росії залишилося близько 20% "Калібрів" і близько 50% Х-101 та Х-555.

Скільки у Росії залишилося ракет

За словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицького,  Росії мінімум на три роки вистачить ракет для нанесення ударів по території України. Зокрема, мова йде про ракети С-300.

Як зазначив експерт Олександр Коваленко зараз Росія взагалі не може виробляти ракети Х-47М "Кинджал", оскільки в їхньому складі є понад 130 іноземних комплектуючих, в основному – електроніка.