В українській розвідці озвучили топ-цілі Росії у війні проти України / фото Телеграм-канал Олега Синєгубова

Наразі влада Російської Федерації вирішує, що робити з окупованою Херсонською областю й планує восени там провести референдум.

Про це в ефірі телевізійного марафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, стратегічні плани Москви залишаються незмінними – це повна окупація всієї території України.

Відео дня

"Говорячи про більш часткові плани – це насамперед вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. І ми бачимо, наскільки вони впевнені в тому, що вони досягнуть цього успіху. Тому що розпочалася вже підготовка проведення різноманітних референдумів, так званих волевиливів народів, щоб вирішити їхню долю, можливо, вже у вересні цього року", – зазначив Скібіцький.

Представник ГУР наголосив, що "кілька років поспіль російська влада порушувала питання про об'єднання так званих республік "ДНР" і "ЛНР". Та наразі стоїть питання, що "робити з Херсонщиною: оголошувати її псевдодержавним утворенням чи об'єднання з Кримом, або інші питання, пов'язані з територією".

Напередодні, нагадаємо, Скібіцький називав дві "граничні" дати, які є у Росії щодо війни в Україні. За його словами, у РФ ідуть активні обговорення подальших дій, зокрема вирішується питання тимчасово окупованих територій.

Вас також можуть зацікавити новини: