В ОПУ не допускають відмову від українських територій / фото УНІАН

В Офісі президента України відреагували на інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, про те, що Китай нібито зажадав від Європи, щоб РФ залишила собі окуповані території.

"Будь-який "компромісний сценарій", що передбачає звільнення не всіх територій України і про який періодично говорять "анонімні джерела" в європейських і американських елітах, - рівнозначний визнанню поразки демократії, виграшу Росії, консервації режиму Путіна і, як наслідок, різкого зростання конфліктів у глобальній політиці", - написав в Twitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Подібний розвиток подій він назвав "блакитною мрією Росії".

Відео дня

"Питання риторичне: навіщо окремі публічні суб'єкти продовжують грати у російський медійний сценарій і затягувати конфлікт?" - додав Подоляк.

Скандальна вимога Китаю щодо війни в Україні

Нагадаємо, 26 травня газета WSJ з посиланням дипломатів в європейських країнах, які брали участь в переговорах з китайським спецпредставником КНР Лі Хуейем, повідомила, що він нібито передав європейським дипломатам тверду вимогу: Росія повинна зберегти за собою окуповані українські території.

Зазначалося, що Лі Хуей передав європейцями чіткий меседж, що Європа повинна закликати до негайного припинення вогню в Україні, дозволивши РФ зберегти чужі території.

Хуей відвідав Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель із закликами якомога швидше закінчити війну в Україні та не допустити її розширення.