Окупанти залучають десантників у боях на Донеччині / фото libkos

Начальник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський заявив, що російські окупанти застосовують підрозділи десантників в районі Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки Донецької області.

"Я їх називаю "гастролерами". Це підрозділи десантників, які приїжджають, щоб надати якусь певну допомогу в штурмових діях. Але приїжджають вони ненадовго і особливих результатів не досягають",- наголосив Дмитрашківський в ефірі інформаційного телемарафону.

Він додав, що з білоруських та брянських полігонів росіяни відправляють "навчені" підрозділи, які поповнюють "м’ясні хвилі".

Відео дня

Начальник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку також розповів про сиутацію на передовій. Він зазначив, що за попередню добу наші артилеристи завдали вдвічі більше ударв по позиціях росіян, ніж ворог – по наших. Завдяки цьому на Авдіївському та Мар’їнському напрямку вдалося знищити три роти росіян. 

"Росіяни спромоглися на 318 обстрілів, натомість наші гармаші зробили 696 обстрілів. І це відчутний результат, тому що майже три роти особового складу вбитими та пораненими ворог втратив", – акцентував Дмитрашківський.

Крім того, він звернув увагу на тенденцію зниження ворожої активності під кінець тижня – як бойової, так і артилерійської.

"Так само це відчутно і по авіації. Можливо, якась проблема існує логістична, і саме це стає причиною того, що під кінець тижня ворог зменшує кількість штурмових дій, зменшує кількість обстрілів, зменшує кількість вильотів", – зауважив він.

Ситуація на сході України

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 10 квітня поінформував, що незважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Водночас командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські оборонці виснажили "вагнерівців". Ворог залучає до ведення бою спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи російської армії.

Сирський також зауважив, що на Бахмутському напрямку російські окупанти перейшли до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Загарбники знищують будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: