Після порятунку дівчина заплакала, адже вже не вірила, що зможе вибратися з рук окупантів / колаж УНІАН, скриншоти

Український прикордонник розповів історію порятунку дівчини, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Дмитро розповів, що на той час був волонтером та поїхав з дружиною на одну з "передач", де надавали допомогу місцевим жителям. Там двоє російських військових, які були перевдягнені у цивільний одяг, намагалися не випускати людей з окупованого селища. Таку розповідь опублікувала пресслужба Державної прикордонної служби України. 

У ДПСУ наголосили, що дівчину фактично вдалося врятувати з рук російських загарбників. 

"І була ситуація, що носили всі коробки, пакети, хто на тачках. ... Дружина пішла на ту сторону й повернулася з дівчиною, яка виїжджала. Та була з сумками", - зазначив прикордонник.

Коли Дмитро запитав у дружини, хто це, вона відповіла, що дівчина виїжджала з окупації і вона її забрала звідти. 

"Коли жінка моя туди пішла, вона стояла, ця дівчина, з двома хлопцями", - пригадав чоловік.

Як з'ясувалося, цими хлопцями виявилися двоє російських окупантів, які стежили, аби ніхто не залишав захоплений населений пункт. 

"З усіма попрощалися, сіли в автомобіль і починаємо їхати. Уже виїхали з Печеніг, і бачимо, дівчина ця (вона позаду сиділа одна, я за кермом, жінка поряд) заплакала. Я кажу, чого ви плачете? Вона каже: "Та ви знаєте, що ви мене врятували? Оці два хлопці, це два окупанти, які перевдяглися просто в цивільний одяг. Вони сказали, що тебе ніхто нікуди не пустить, що ти нікуди не поїдеш. А ваша жінка прийшла, мене в них майже як вкрала", - додав прикордонник. 

Історії порятунку українців під час війни

Нещодавно журналісти розповіли про історію бійця, який після важкого поранення повернувся до роботи та опанував нову спеціальність на залізниці.

Як стало відомо, у липні 2022 року Дмитро разом з побратимами натрапив на секретний спостережний пункт ворога, після чого окупанти почали їх обстрілювати. Він отримав тяжке поранення та потрапив у полон. Рідним повідомили, що чоловік зник безвісти, проте сім'я до останнього сподівалася на диво. 

Також під час удару на Донеччині вдалося врятуватися хлопцю, якого затисло плитами з двох верхніх поверхів. Впродовж трьох годин він перебував під завалами. Коли його дістали, то він перестав відчувати все тіло. Проте наразі юнак вже починає сам ходити.

Вас також можуть зацікавити новини: