ЗСУ успіхами під Харковом можуть спричинити крах армії Путіна / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України відтіснили армію РФ до кордону у Харківській області, тим самим перерізавши одну з основних ліній постачання російських сил в Ізюмі.

Таким чином, у війні російсько-українській війні наближається переломний момент, переконаний британський експерт, науковий співробітник Лондонського Королівського коледжу з вивчення війни Майк Мартін.

За словами експерта, протягом останнього тижня на фронті розпочалася кульмінація: російські сили перейшли від наступу до оборони, і навпаки, – ЗСУ перейшли від оборони до наступу.

Відео дня

"Ця тенденція особливо помітна у двох областях: Харківській та Херсонській. Зокрема, в останній українці відтіснили супротивника назад до міста, що ускладнить заплановану Росією анексію регіону", - наголосив Мартін.

За словами Мартіна, на Харківщині ЗСУ майже витіснили російські війська з артилерійської зони досяжності міста, а в одному місці – навіть на відстань 2-3 км від міжнародного кордону. Саме цей "виступ" дозволяє їм перерізати одну з основних ліній постачання, що йдуть з Росії до її сил в Ізюмі.

"Що довше триває війна, то краще для України, а не для Росії. Моральний дух українців високий. Постачання із Заходу збільшуються, і ЗСУ  йдуть у наступ", – констатував Мартін.

А ось наступ армії РФ низький, вважає експерт. Причому в деяких місцях і зовсім руйнується – поставки стають обмеженими. Скоріше за все, в армії РФ, ймовірно, закінчилися високоточні боєприпаси, а санкції все більше обмежуватимуть здатність РФ виробляти нову зброю.

"Думаю, тепер, коли ми побачили кульмінацію російських дій, ми також побачимо сміливість українців на полі бою – оточення, удари по командних пунктах і т.д.", – припустив Мартін.

Страх, паніка, які можна буде спостерігати в окупантів, можуть зіграти на руку українцям, наприклад, легко перерізати прибережний зв'язок, який росіяни створили між Донбасом та Кримом, вважає Мартін.

"Тому, якщо українці вмілі, вони повинні зосередитися на створенні страху і паніки серед російських військ. Таким чином вони, ймовірно, спричинять повний крах серед них", – зазначив військовий експерт.

Війна в Україні: оновлені дані

ЗСУ успішно контратакували під Харковом, в результаті чого росіянам довелося залишати розгромлені позиції і рухатися в бік російського кордону.

Тим не менш, ворог не покидає намір захопити Донецьку, Луганську та Херсонську області. У вказаних напрямках ведуться активні й запеклі бої.

Міноборони та МВС констатували початок третьої вирішальної фази війни. За словами Олексія Резнікова, наступні тижні ЗСУ повинні покладатися на власні сили, поки поставлене Заходом важке озброєння зрівняє на фронті сили.

Сьогодні також стало відомо, що українські війська перейшли у контрнаступ на Ізюмському напрямку Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: