Поки США не хочуть швидкого розгрому російської армії, стверджує Олексій Арестович / фото REUTERS

Влада США поки не надасть Україні зброю, яка може призвести до швидкого розгрому армії Росії, оскільки не знає, що робити з постросійським світом.

У американської сторони немає концепції щодо того, що робити з постпутінською РФ, розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

За його словами, США, відповідно, не можуть здійснювати стратегічне планування і постачати нашій країні засоби (ураження - Ред.) у тій кількості, яка швидко розверне ситуацію, оскільки "не встигнуть придумати, що їм робити".

"Що стосується ATACMS (американська далекобійна ракета - Ред.). Попри запит нашої країни, я скептик. Я не думаю, що американці дадуть до того, як вони зрозуміють, чи потрібен їм швидкий розгром російської армії, наскільки швидкий розгром їм потрібен... вони роблять це не тому, що вони лиходії, циніки, сволочі і торгують українськими життями. Ні. З однієї простої причини - вони не знають, що робити з постпутінською Росією чи постросійським світом...", - заявив Арестович.

Представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Гнат говорив, що передача нашій країні ракет ATACMS могла б стати стримувальним фактором для Росії.

Військова допомога Україні від США - що потрібно знати

Американська влада підтримали Україну в боротьбі з РФ, зокрема, надала високоточне озброєння. 

21 грудня Штати оголосили про новий пакет допомоги українській державі на 1,85 мільярда доларів. Пізніше ЗМІ дізналися, що Штати, зокрема, нададуть Києву високоточні артснаряди, броньовики та засоби нічного бачення.

Довідка УНІАН. ATACMS (Army TACtical Missile System) - це балістична ракета малої дальності, яка є на озброєнні США. Ці ракети виробляє компанія Lockheed Martin. Максимальна дальність таких ракет становить до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: