Експерт заявив, що окупанти можуть використовувати "перемир'я" для перегрупування на Бахмустком напрямку / скріншот

Російські окупанти планують використовувати так зване перемир'я для перегрупування сил на фронті. Йдеться про Бахмутський напрямок.

"Якщо брати цей проміжок часу, то 36 годин - це не настільки масштабний час, щоб якісь перегрупування і підготовка до масштабних бойових дій і наступів... Однак перегрупувати і оновити свої сили на Бахмутському напрямку, підкинути підкріплення і вчинити нові наступальні дії, які загрожують нам, за цей час цілком можливо", – зазначив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу "Freeдом".

Крім того, він зазначив, що "різдвяне перемир'я" у своїх цілях може використовувати російська пропаганда.

Відео дня

"Я дотримуюся наступної думки, враховуючи реакцію української сторони на цю пропозицію... Нас слідом за цим звинуватить, що ми не хочемо мирних пропозицій, і таким чином спробують все це "понести в маси". Ми запропонували перемир'я, українці не погодилися, які вони погані. Це одна з цілей цього оголошення про перемир'я", - підсумував експерт.

Різдвяне "перемир'я" від Росії - що відомо

Глава Російської Православної церкви Патріарх Кирил закликав оголосити перемир'я на Різдво, щоб нібито дати можливість віруючим відвідати церкви. При цьому в ОПУ назвали подібні заяви цинічними і звинуватили РПЦ у пропаганді війни.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що бачить брехню і лицемірство у заявах росіян.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розніс в пух і прах заяви Кремля про так зване різдвяне перемир'я. Дипломат нагадав, що навесні путінські посіпаки відмовилися від пасхального перемир'я.

Вас також можуть зацікавити новини: