Генерал Ходжес спрогнозував подальший хід війни в Україні / фото УНІАН

Після звільнення Херсона від окупантів українські військові зможуть завдавати ударів із HIMARS по позиціях росіян на підступах до Криму. 

Як написав колишній командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес в Twitter, це може послабити оборону російських військ і вплине на подальшу деокупацію півострова.

"HIMARS скоро будуть стріляти з Херсона. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, тоді як "ліве крило" контрнаступу до січня візьме Маріуполь і Мелітополь. Потім починається вирішальний етап кампанії...звільнення Криму", – написав Ходжес. 

Відео дня
Радіус ураження різними ракетами до HIMARS / фото twitter.com/general_ben

Американський генерал також наголосив, що важливу роль в деокупації Криму може зіграти надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Визволення Херсонщини

11 листопада 2022 року українські війська зайшли в Херсон. Як наголосили в ГУР МО, після відступу основного угруповання військ армії РФ з українського Херсона, російське командування кинуло солдатів напризволяще, закликавши намагатися втекти самостійно, переодягнувшись в цивільний одяг.

Крім обласного центру, ВСУ звільнили правобережну частину Херсонської області. Зазначається, що приблизно 10 000 російських окупантів не встигли втекти. Дехто з них здається в полон, а хтось ховається біля берега Дніпра і чекає нагоди переправитися на лівобережжя.

Вас також можуть зацікавити новини: