На півдні ЗСУ підсмажили ще півсотні окупантів та купу російської техніки / фото 93 ОМБр Холодний Яр

На півдні українські оборонці завдали чергових успішних ударів по позиціях російських військ. Зокрема, ліквідовано ще понад 50 російських загарбників та 12 одиниць їхньої техніки.

Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено, повідомляють Сили оборони півдня України.

Зокрема, минулої доби росіяни скинули три керовані авіабомби по Бериславському району Херсонщини, внаслідок чого пошкоджено елеватор.

Відео дня

Також за минулу добу ворог здійснив понад 60 артилерійських обстрілів з використанням близько 240 снарядів, у тому числі 7 обстрілів населених пунктів Херсонського району та міста Херсон. Внаслідок обстрілів загинуло двоє цивільних, ще троє людей зазнали поранень. Крім того, пошкоджено два приватних будинки та будівля агрофірми.

Водночас, українські захисники півдня продовжують нищити ворога. За минулу добу їм вдалося ліквідувати ще 55 окупантів, а також знищити дві гармати, міномет, сім човнів та два розвідувальних безпілотники "ZALA" та "SuperCam". Також знищено ще один польовий пункт боєпостачання.

Уточнюється, що корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 12 одиниць - 11 в Чорному та 1 в Азовському морях. Однак ворожі ракетоносії заведені в пункти базування.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, впродовж минулої доби українські захисники та захисниці ліквідували ще близько 570 російських загарбників, а також понад 60 одиниць танків, артилерійських систем та бойових броньованих машин. 

Загалні втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення складають близько 264 тисяч 60 військових та понад 35 тисяч одиниць техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: