Звільнивши Роботине, ЗСУ пройшли важливу точку для просування на півдні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові пройшли важливу точку для подальшгого просування, звільнивши Роботине. Наступ Сил оборони на півдні спричинив великі втрати серед окупаційних військ, що і стало головною причиною розмов про проведення нової мобілізації в РФ. 

"Очевидно, що в нас ще не всі резерви були залучені для наступальних дій. Такий висновок можна зробити з відкритих джерел, адже ми ще не побачили на полі бою британські танки Challenger та польські бронетранспортери Rosomak. І це лише частина техніки. Своєю чергою на Запорізькому фронті в росіян почалися свої проблеми з вільними резервами", – наголосив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

В окупантів на Запорізькому напрямку почалися великі проблеми з резервами, що ставить їх у складне стратегічне положення, вважає експерт.

Відео дня

"ЗСУ, попри всі складнощі, можуть продовжувати просування на Запорізькому напрямку в тому ж темпі. Навіть з більш оптимістичними прогнозами, ніж кілька тижнів тому. Ситуація може розвиватись за різними сценаріями. Українська армія може атакувати окупантів в Токмаку, або ж обійти його й продовжити просування на Мелітополь. А от в росіян вже почались проблеми з наявністю живої сили на цьому напрямку. Власне тому зараз найбільше постало питання про те, чи будуть росіяни проводити додаткову мобілізацію. Оскільки вони дуже не економно вели бойові дії, зокрема в артилерії та живій силі, що ставить їх в складне стратегічне положення в їх оборонній операції на півдні", - резюмував Киричевський.

Війна в Україні: новини з півдня

З тимчасово окупованого Токмака на Запоріжжі починають евакуювати "владу" через наближення лінії фронту. Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров зазначив, що поступово Токмак перетворюється із прифронтового міста на фронтове.

Водночас Збройні сили України продовжують просуватися вперед. За словами речника Генерального штабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські оборонці мають успіх у напрямку Вербового на південному фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: