Аеророзвідник показав кладовища російської військової техніки / Колаж УНІАН, фото twitter.com/Kriegsforscher

У мережі з'явилися нові знімки "кладовищ" знищеної російської бронетехніки. Відповідні фото виклав у своєму акаунті в соцмережі Х український морпіх-аеророзвідник Kriegsforscher.

Як зазначає, аналізуючи знімки, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, важливою деталлю є вкрай висока концентрація на цих "кладовищах" старої та позаштатної російської техніки - танки Т-62 без динамічного захисту, БТР-80, що не модернізовані до рівня БТР-82, а також величезна кількість МТ-ЛБ, які використовуються як бронетранспортери для піхоти. Також, як зазначає військовий експерт, уперше відзначено спробу встановити протимінний трал на МТ-ЛБ, хоча зазвичай його ставлять на танки.

"У наявності ставка Кремля на продовження наступу будь-якими силами, незалежно від того, яке у них озброєння", - вважає Левін.

Відео дня

Росія не встигає поповнювати запаси техніки

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко зазначав, що Росія вступила в повномасштабну війну проти України, маючи один із найбільш вражаючих показників за кількістю бойових броньованих машин. При цьому станом на сьогодні цей показник скоротився більш ніж удвічі. При цьому виробництво становить не більше 20% продукції, що поставляється для військ.

І оскільки в зоні бойових дій стали з'являтися рідкісні "музейні" варіації ББМ, це свідчить про те, що російський військово-промисловий комплекс не встигає компенсувати втрати, зазначає Коваленко.

Вас також можуть зацікавити новини: