Генерал Маломуж прогнозує удар по РФ, якщо Путін застосує ядерну зброю / скріншот

Якщо президент РФ Володимир Путін піде на застосування ядерної зброї проти України, світ завдасть удару по Росії. Таку думку висловив екс-очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Путін зараз загнаний в кут. Він розуміє, що якщо програє війну, то його режиму прийде кінець. Тому він намагається згенерувати всі ресурси, щоб вийти з цієї війни. Програш у війні означатиме кінець для Путіна, можливо й фізичний", – зауважив генерал в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він наголосив, що, відчуваючи загрозу, російський диктатор Путін починає погрожувати всім, чим може. Зокрема, вдається до ядерного шантажу.

Відео дня

"Однак він не хоче помирати. Тому, оцінюючи цей факт, слід говорити про загрозу застосування Росією ядерної зброї. Я також хочу наголосити, що в разі застосування ядерної зброї Путін викличе вогонь на себе. Адже це вже буде гра не проти України, а проти всього світу", – резюмував Маломуж.

Ядерні погрози РФ

Президент РФ Володимир Путін 21 червня на зустрічі з випускниками військових навчальних закладів заявив, що вже "найближчим часом" на бойовому чергуванні в РФ зʼявляться новітні ядерні ракети "Сармат". Це озброєння вже кілька років нахвалює російська пропаганда. За словами Путіна, ці ракети мають замінити старі зразки шахтного базування.

Водночас, говорячи про загрозу застосування ядерної зброї проти України, президент Зеленський наголосив, що Путін дуже любить своє життя, тому не готовий на такий крок. При цьому глава держави зауважив, що президент РФ втратив звʼязок із реальністю, а тому стверджувати напевне він не може. 

Про те, що ядерного удару по Україні не буде, каже й очільник ГУР Кирило Буданов. За його словами, він навчився оцінювати подібні ризики за 9 років війни.

Вас також можуть зацікавити новини: