Жданов розповів про суперзброї для України / фото facebook.com/backandalive

Україна може отримати від західних партнерів реактивні системи залпового вогню з радіусом ураження до 300 км, які змінять характер ведення бойових дій і весь хід російсько-української війни.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу Freedom.

За його словами, на сьогодні дуже мало західного озброєння, яке може дозволити Україні вести безконтактну війну з Росією.

"Дуже мало такого озброєння, яке може бути поставлено нам. Це можуть бути в основному реактивні системи залпового вогню типу MLRS і HIMARS. Річ у тому, що вони універсальні пускові установки, і до них можуть застосовуватися як реактивні снаряди з дальністю стрільби від 40 до 120 км, так і оперативно-тактичні ракети з дальністю пуску до 300 км. Це буде єдиний спосіб дистанційного ведення війни. Все інше, та ж артилерія, просто дає нам перевагу в дальності і точності стрільби", - стверджує Жданов.

Зазначимо, що доля нових РСЗВ для України може вирішитися вже 23 травня. Саме в понеділок відбудеться онлайн-зустріч міністрів оборони понад 40 країн "Рамштайн-2", присвячена ситуації в Україні.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав на зустрічі ухвалити рішення про передачу Україні РСЗВ MLRS.

"Ми очікуємо позитиву на поставку MLRS. У мене немає секретів. Ми звертаємося до всіх країн з постачання MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу і звільняти свою територію", – заявив Зеленський.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна в разі надання їй РСЗВ MLRS зможе самостійно розблокувати свої порти в Чорному морі.

Вас також можуть зацікавити новини: