Ворог запустив 9 крилатих ракет “Калібр” / фото wikimedia.org

Упродовж доби російські окупанти завдали по території України 27 ракетних та 37 авіаційних ударів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00. "Протягом цієї доби противник завдав 27 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. За уточненою інформацією, для завдання ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" та 10 ракет наземного базування (С-400, "Іскандер-М"), з яких усі було знищено нашими захисниками.  Ще 2 ракети з С-300 окупанти застосували по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області", - йдеться у повідомленні.

В Генштабі зазначили, що зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу населених пунктів Дворічна, Вовчанськ та Тищенківка Харківської області, є загиблі та поранені цивільні особи, знищено житлові приватні будинки, лікарня та інша цивільна інфраструктура. 

Відео дня

Нічна ракетна атака на Україну

Сьогодні вночі відбувалася масштабна ракетна атака на Україну. В Повітряних силах заявили, що  її особливістю було застосування великої кількості ракет "Кинджал". Атака відбувалася з винищувачів МіГ-31К. Із двох напрямків – з півночі та зі сходу. Кораблі атакували з Чорного моря.

Вас також можуть зацікавити новини: