Полковник висловився про примусову мобілізацію в Україні / колаж УНІАН зі скріншоту й фото "Української правди"

Мобілізація в Україні на сьогодні триває. Полковник запасу, експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк, який у 2014 році відповідав за проведення мобілізації військовозобов'язаних у західних регіонах нашої держави, скептично ставиться до дієвості можливого запровадженого добровільного рекрутингу громадян у військо.

Експерт поділився думкою з "ВВС News Україна", що українці, які хотіли добровільно поповнити лави Збройних сил української держави, це вже зробили. "Яка ймовірність того, що айтівець вибере собі професію штурмовика? ЗСУ зараз потрібні піхотинці. Цю війну виграє піхота, а не айтівці", - заявив співрозмовник.

Полковник підкреслив, що, згідно з Конституцією України, захист вітчизни - обов'язок. "А обов'язок передбачає примус. Якщо держава не хоче примусово забезпечити захист самої себе, то вона врешті програє війну", - вважає Кевлюк.

Відео дня

На його думку, добровільний рекрутинг "ніяк не розв'яже проблеми Збройних сил і абсолютно не покращить ситуацію". "Вакансії найбільш затребуваних у ЗСУ професій будуть висіти завжди і туди будуть йти або ніхто, або вкрай мала кількість людей: романтики, дилетанти, заробітчани і ті, хто не розібрався, куди вони йдуть…", - сказав офіцер запасу.

Загальна мобілізація в Україні - які новини варто знати сьогодні

Активні мобілізаційні заходи в нашій державі розпочалися після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення на нашу територію. Спочатку у територіальні центри комплектування та соцпідтримки приходило багато добровольців, були черги.

Зараз влада просить чоловіків призовного віку, тобто тих, кому 18-60 років, прийти у ТЦК, щоб уточнити свої дані й з'ясувати, чи не мають вони причини, які заважають їм проходити службу. Також у ТЦК маю з'явитися жінки-медики.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що не треба відправляти на фронт немотивованих людей, тих, хто не хоче воювати, оскільки ці мобілізовані можуть стати зрадниками й підставити наших захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: