Супротивнику вигідно роздувати тему проблем під час мобілізації в Україні, вважає воїн / колаж з фото Олександр Брамський/"Суспільне" та УНІАН

Загальна мобілізація в Україні на сьогодні продовжується, і російським пропагандистам вигідно роздувати проблеми, які під час неї виникають.

Супротивники воюють не лише танками, а й інформаційно, розповів військовослужбовець Збройних сил України, ексволонтер Роман Сініцин в інтервʼю "Суспільному". Співбесідник зазначив, що в нашій державі просто є певний прошарок населення, який не хоче мобілізовуватися, і він з цього не робив би величезну проблему.

"Тут є ще велика частка пропаганди РФ, яка цю тему роздуває… Їм вигідно, щоб ця тема була в інформаційній повістці - наприклад, про "беспредел" військкомів. Я коли мобілізувався, "беспределу" не бачив…", - сказав воїн.

Відео дня

Сініцин додав, що, звісно, є проблеми у роботі воєнкоматів - "десь реальні, десь підмонтовані". "Але ми не можемо "сипатись" чи давати ворогу впливати на нас інформаційними кампаніями", - підкреслив захисник нашої держави.

Мобілізація 2023 - новини, які сьогодні варто прочитати

В українській державі мобілізація активно розпочалася після повномасштабного вторгнення росіян, яке відбулося вранці 24 лютого минулого року. Зараз у військкомати (нова назва - територіальні центри комплектування та соцпідтримки) мають прийти чоловіки призовного віку, тобто яким від 18 до 60, а також жінки-медики.

У ЗСУ зазначали, що мобілізувати можуть лише тих чоловіків, які не мають причин для відстрочки, а також проблем зі здоров'ям, що можуть їм заважати служити.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив, що є серйозна проблема щодо мобілізації. Експерт зазначив, що інколи військкомати відправляють на фронт людей,  які не хочуть воювати, і таким чином підставляють наших воїнів, оскільки немотивований мобілізований може стати зрадником та підставити побратимів.

Вас також можуть зацікавити новини: