Росія проводить тренування перед масштабним ударом по Україні, вважає Жирохов / фото ua.depositphotos.com

Масштабна повітряна тривога, оголошена у вівторок, 29 листопада 2022 року, через зліт винищувачів РФ, – це наслідок тренування перед масованим ракетним ударом по Україні, який Росія може здійснити вже цього тижня.

Як заявив в ефірі Апостроф TV військовий експерт Михайло Жирохов, перед завданням масованого удару по Україні росіяни відпрацьовують його на тренуваннях. 

"Перед тим, як нанести масований удар, вони відпрацьовують його у навчальних цілях. Це було у суботу, це відбулося сьогодні, тому що вони хочуть, щоб запуск кожної ракети був ефективним та вражав ціль. Тому вони зараз напрацьовують підлі тактичні елементи, щоб вразити нашу критичну інфраструктуру", – пояснив експерт.

Відео дня

За словами Жирохова, є маркери того, що Російська Федерація готується до нового удару по території України.

"На авіабазу "Енгельс" вони перекинули додаткову кількість бомбардувальників Ту-160 та Ту-22. Також в Чорному морі вивели на чергування додаткові кораблі, які можуть нести "Калібри". Тому дуже великий відсоток того, що на цьому тижні (до 4 грудня) вони будуть знову намагатися прорвати нашу ППО та нанести ураження нашій критичній інфраструктурі", – наголосив він.

Новий ракетний удар РФ по Україні: прогнози

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що на сьогодні найголовніша загроза для України йде з району Каспіського моря, де розміщені аеродроми стратегічної авіації Росії. За його словами, сьогодні найбільше турбують аеродроми Енгельс і Енгельс-2, де базуються тактичні бомбордувальники типу Ту-96 МС.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Повітряні сили Збройних сил України готові до відбиття можливих ракетних ударів росіян. 

Водночас 28 листопада 2022 року Ігнат наголосив, що наразі спостерігається висока авіаційна активність літаків Російської Федерації на півночі, півдні і сході. Він додав, що РФ може завдати ракетних ударів в будь-який момент.