Вже кілька днів поспіль українців попереджають про підготовку Росією до нового масованого удару / Колаж УНІАН

На сьогодні найголовніша загроза йде з району Каспіського моря, де розміщені аеродроми стратегічної авіації Росії.

Як зазначив військовий експерт Олег Жданов в ефірі FREEDOM, найбільше військових турбують аеродроми росіян в Енгельсі.

"Нас сьогодні більше турбують аеродроми Енгельс і Енгельс-2, там, де базуються тактичні бомбордувальники типу Ту-96 МС – це основні носії крилатих ракет. До речі, останні два або навіть три масованих ударів здійснювалися саме цими бомбардувальниками. Вони роблять пуски ракет з акваторії Каспійського моря", - пояснив Жданов.

Що стосується "Кинджала" - це експериментальна програма, додав Жданов: "Самих "Кинджалів" виготовлено до десятка в металі. А літаків, які можуть нести ракети, всього чотири. З них три - в Білорусі".

Проте близько 80% російських ракет зосереджені в Енгельсі, уточнив експерт.

Загроза нового масованого ракетного удару по Україні

Вже кілька днів поспіль українців попереджають про підготовку Росією до нового масованого удару. За словами експертів Інституту вивчення війни, Путін може збільшити кількість ракет і атак на Україну, щоб підтримати недавній темп ударів.

В результаті останньої такої атаки – 23 листопада - в черговий раз постраждала критична інфраструктура. В українських містах спостерігалися проблеми зі світлом, водопостачанням і теплом.

На підготовку до нового удару такої потужності росіянам потрібно від 7 до 14 днів, зазначив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Вранці, 29 листопада, в Києві та ряді інших міст і областей прозвучала повітряна тривога. У мережі писали про активність ворожої авіації поблизу кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: