Данілов прокоментував наявність західних компонентів у російському озброєнні  / фото УНІАН

Деталі західних компаній, які виявили у російських ракетах, найімовірніше, були закуплені ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Ми попередили всіх партнерів про те, що ми знайшли у виробах, що виготовляються на території Ірану та Росії, компоненти, що належать компаніям з країн-партнерів. Але ми вважаємо, що це були закупки, зроблені заздалегідь, до 24 лютого 2022 року", - заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

За його словами, Україна спостерігає, чи не виявлять нових деталей у зброї РФ, яка використовується зараз. Це можна встановити за допомогою дослідження уламків ракет, які збиваються українською ППО.

Відео дня

"Якщо з'явиться обхід санкцій, ми обов'язково інформуватимемо партнерів, щоб припинити це раз і назавжди. Після перших інформувань, я точно знаю, що компанії, які цим займалися, це припинили", - підсумував секретар РНБО.

Росія продовжує в обхід санкцій купувати мікрочіпи для озброєння

Як раніше інформував УНІАН, ЗМІ регулярно виявляють нові шляхи обходу Росією західних санкцій. Так, Кремль купує мікрочіпи у нідерландських виробників та за допомогою німецької компанії Smart Impex

Нещодавно стало відомо, що РФ отримує мікрочіпи, використовуючи фірми-посередники в Туреччині та Гонконгу, через які в РФ поставили чіпів на 777 млн доларів.

За даними Держдепу США, Росія змогла повернути експорт західних мікрочіпів та електроніки на довоєнний рівень.

Вас також можуть зацікавити новини: