Резнков розповів, навіщо їздив до Франції \ фото УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков назвав продуктивним візит до Франції, де йшлося про системи ППО та ПРО для України, авіацію та радари.

Про це він передавати у Facebook. "Основна тема порядку денного - захист повітряного простору України. Це комплексне питання, яке охоплює системи ППО та ПРО, авіацію, радари, навчання персоналу тощо", - написав міністр.

При цьому він нагадав, що французькі комплекси Crotale вже захищають міста України і критичну інфраструктуру. За його словами, йшлося про розширення цієї компоненти, створення запасу ракет.

Відео дня

"Триває дискусія щодо інших платформ, які ми в майбутньому розраховуємо отримати від партнерів, серед яких, крім Франції, є США, Німеччина, Італія, Швеція та деякі інші країни", - додав він.

Резніков повідомив, що в ході зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном подякував за підтримку України у цій війні, зокрема, за надання легких танків AMX-10.

Він зазначив, що завдяки механізму спеціального фонду, угоду про який підписано у жовтні 2022 року на полях зустрічі у форматі "Рамштайн", Франція забезпечить фінансування та передачу 12 САУ CAESAR - ці артсистеми дуже ефективно проявили себе на полі бою.

Міністр нагадав про укладений меморандум з компанією Thales щодо постачання двох радарів GM-200, які суттєво підвищать спроможності ЗСУ з виявлення повітряних цілей – зокрема, крилатих і балістичних ракет, а також дронів різних типів.

"Відвідали виробничий комплекс у м. Лімюр, поспілкувалися з керівництвом Головного управління з озброєння (DGA) та очільниками французьких збройних компаній. Наголосив, що у них є можливість випробувати свою продукцію у складних бойових умовах, що стане найкращим знаком якості", - розповів Резніков.

За його даними, Франція забезпечить підготовку понад 6,5 тис. українських воїнів, в тому числі 2 тис. отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

Резніков у Франції відвідав українських воїнів, які проходять там реабілітацію.

Військова допомога від Франції 

У листопаді 2022 року Україна отримала від Франції зенітні системи Crotale для захисту неба.

1 грудня президенти США Джо Байден та Франції Еммануель Макрон у спільній заяві пообіцяли надати Україні системи ППО та обладнання, необхідне для ремонту енергооб'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих атак.

20 грудня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція в першому кварталі 2023 року планує відправити в Україну нові 155-мм самохідні артилерійські установки Caesar та іншу оборонну допомогу.

А 28 грудня у Франція створили фонд, через який прийматимуть від України замовлення для військово-промислового комплексу.

Вас також можуть зацікавити новини: