Бої за Бахмут тривають / фото instagram.com/libkos

Заколот ПВК "Вагнер" посилив значення міста Бахмут Донецької області для росіян, вважає стратегічний аналітик Гаазького Центру досліджень в області безпеки Фредерік Мертенс, передає Newsweek.

За його словами, ставки навколо Бахмута для Москви вищі, ніж будь-коли, він може стати ключовим фактором успіху контрнаступу ЗСУ вздовж східних та південних ліній фронту.

Мертенс вважає, що Бахмут набув додаткового "позаполітичного значення":

Відео дня

"Для Росії утримання Бахмута тепер стало ще більшим політичним імперативом, і це, можливо, якраз те, що потрібно Україні, щоб змусити Росію зосередити свої оперативні резерви на захисті цієї купи руїн".

Аналітик додав, що відсутність цих військ в інших районах лінії фронту, наприклад, у Запоріжжі, могло б стати "вирішальною" перевагою  успробах України прорвати позиції Росії.

Бої за Бахмут - актуальні новини

Як писав УНІАН, командувач сухопутних сил України, генерал Олександр Сирський висловив упевненість, що ЗСУ зможуть відбити Бахмут Донецької області у російських загарбників.

Аналітики інституту з вивчення війни (ISW) констатують, що в останні дні ЗСУ та російські окупанти посилили наземні атаки в районі Бахмута, та ситуація там загострилася.

Керівник служби зі зв'язків з громадськістю Сил територіальної оборони ЗСУ Олексій Дмитрашковський повідомив, що російські військові почали активніше застосовувати хімічну зброю на полі бою в районі Бахмута. Швидше за все, мова йде про заборонену речовину люїзит.