Запоріжжя атаковано невідомою зброєю: постраждали діти / скриншот

О 12:16 у середу, 12 липня, в Запорізькій області було оголошено повітряну тривогу, що тривала менш як 20 хвилин. У цей час обласний центр було атаковано зброєю невідомого типу.

Оновлено (17:10) Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко проінформував, що у спальному районі Запоріжжя травмовано 18 людей.

За його словами, відомо про 9 жінок та 3 чоловіків, які отримали ушкодження на відкритій території. Крім того, 6 дітей отримали травми різного ступеню тяжкості. Після надання першої медичної допомоги 4 дорослих та 1 дитина направлені на амбулаторне лікування.

"Фахівці працюють на місці, тому закликаю місцевих жителів бути обачними та не чіпати уламки, які ще можуть бути небезпечними", – закликав він.

Як повідомляли "Суспільне Запоріжжя" та "Укрінформ", перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк зазначав, що зброя, з якої ворог завдав удару по місту, наразі невідома. За його інформацією, внаслідок вибуху постраждали шестеро людей, трьох осіб було ушпиталено (серед них дитина). 

"Наразі ведуться слідчі дії, вивчаються уламки поки що невідомого військового об'єкта. На даний час відомо про шістьох постраждалих, з них троє госпіталізовані, в тому числі маленька дитина. Вона на обстеженні в обласній дитячій лікарні", – каже Власюк.

МВС України інформує про п'ятьох постраждалих (серед них одна дитина) і зазначає, що травмованим надали медичну допомогу та госпіталізували каретами швидких до лікарень.

"На місці події працювали психологи ДСНС, які надали допомогу людям. Одну з постраждалих через погане самопочуття психологи супроводили додому", – йдеться в повідомленні.

Директор Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко повідомив, внаслідок вибуху травмовані п'ятеро дітей віком від 1 до 17 років.

"Всі діти не важкі, самостійно можуть ходити. Є ураження, є забій м'яких тканин", – зазначив він.

На відео з місця, опублікованому журналістами, можна побачити, що після вибуху в будівлях поруч вибито шибки.

Атаки РФ по Україні 12 липня - що повідомлялося

В ніч на 12 липня в низці областей України було оголошено повітряну тривогу, причиною для цього стала атака РФ зі застосуванням іранських дронів-камікадзе "Шахед". 

Командування Повітряних сил України сповістило, що цієї ночі ворог застосував 15 "Шахедів", з яких 11 було збито. 

За повідомленнями столичної влади,всі цілі в повітряному просторі навколо Києва виявили та знищили сили ППО. 

Черкаська влада інформувала, що є приліт в Черкаському районі, кілька осіб постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: