Чоловік давав росіянам координати, по яких ті цілились у військових та цивільних / ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України затримала коригувальника, який наводив ракети російських окупантів на інфраструктурні об'єкти Миколаєва.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

"Контррозвідники СБУ затримали мешканця міста Миколаїв, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об'єкти критичної інфраструктури у Миколаєві. У подальшому зібрана ним інформація використовувалась ворожими спецслужбами та військами для нанесення ракетних та артилерійських ударів по військових та цивільних об'єктах міста", - розповіли у Службі.

Відео дня

Зауважується, що в результаті його дій було зруйновано декілька таких споруд.

Наразі коригувальнику повідомлено про підозру за ч.3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередились на захопленні Донбасу. 

Ворог вів наступи на Бахмутському та Авдіївському напрямках. ЗСУ відбили штурми в районах Яколівки, Вершини, Кодеми та Травневого. В районаї Бахмута та Зайцеве бойові дії тривають.

Також відбито наступ росіян у районі Авдіївки. Бої точаться біля Пісків.

За словами глави Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупанти й досі не можуть захопити два нескорені селища в області. Гуманітарна криза на окупованих територіях посилюється.

Тим часом, на думку полковника СБУ Романа Костенка, РФ накопичує сили для наступу на Півдні та захоплення Одещини й Миколаєва. 

Аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що ворог оголює Слов'янський напрямок, зосереджуючись на південному оборонному рубежі. Це, імовірно, дозволить ЗСУ розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: