Станом на 23 березня 2023 військової техніки на базі майже не залишилось / фото "Схеми"

Журналісти звернули увагу на одну зі спорожнілих військових баз в Росії, що у селі Солоті Бєлгородської області - вона розташована в 30 кілометрах від кордонів Харківської області.

Там базується 237-й танковий полк армії РФ, який, за даними Міноборони України, брав участь у бойових діях в районі міста Ізюм на Харківщині, повідомляють "Схеми".

Почали будувати її ще у 2015 році, а завершили - наприкінці 2020 року. Займалась будівництвом пітерська компанія "Мегалайн", яка пов’язана з близьким до президента РФ бізнесменом Євгеном Пригожиним, головою російського угруповання найманців ПВК "Вагнер".

В розпорядженні журналістів є знімки цієї бази у Солоті, зафіксовані супутником Planet Labs у період з січня 2022-го року по березень 2023-го року.

Якщо до початку повномасштабного вторгнення Росії тут були сотні одиниць військової техніки, то станом на 23 березня 2023 її вже майже не залишилось.

Бази окупантів - останні новини

На початку лютого в Telegram-каналі, близькому до ПВК "Вагнер" з'явилося фото з нібито трофейною САУ "Гвоздика". Завдяки цьому знімку вдалося з'ясувати розташування ремонтної бази російських окупантів на Луганщині.

У новорічну ніч було завдано удару по профтехучилищу в Макіївці (Донецька область). Внаслідок удару ЗСУ були знищені близько 400 російських окупантів, ще близько 300 - поранені. 

Вас також можуть зацікавити новини: