Наразі РФ зосередила біля кордону України майже 200 тисяч солдатів РФ / Скріншот

У ніч на 22 лютого росіяни перекинули на окуповану територію Донецької та Луганської областей важку техніку без розпізнавальних знаків за кілька годин після виступу російського президента Володимира Путіна й визнанням ним "ЛДНР".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидців.

Репортер агентства бачив близько 5 танків у колоні на околиці окупованого Донецька і ще два – в іншій частині міста.

Відео дня

За його словами, розпізнавальних знаків на техніці видно не було.

На відео, знятому агентством Reuters у Макіївці під Донецьком, видно різні військові машини, в тому числі БТР і вантажівки під час руху.

У попередні дні журналісти Reuters танків на вулицях окупованого Донецьку не бачили.

Ввечері у понеділок Путін визнав "ЛДНР" й підписав зі своїми маріонетками, ватажками збройних формувань "республік" Пушиліним та Пасічником договори про дружбу, наказавши російським військам розгорнути, як стверджує Москва, "миротворчу операцію".

Низка країн світу засудили дії російського керівництва, назвавши таке рішення глави Кремля порушенням суверенітету й територіальної цілісності України, а президент Володимир Зеленський підтвердив, що цим РФ фактично оголосила про вихід з "Мінських угод".

США негайно запровадили санкції проти торгівлі з "ЛДНР" і готують розширений пакет обмежень проти РФ. Крім того, Британія планує 22 лютого оголосити про запровадження санкцій проти Росії.

Американський президент Джо Байден назвав визнання Путіним "ЛДНР" загрозою для нацбезпеки Сполучених Штатів.

Наразі РФ зосередила біля кордону України майже 200 тисяч солдатів РФ, які, як побоюється Захід, Кремль може залучити до повномасштабної атаки.

Проте Київ вважає імовірнішим провокації з боку російських окупантів на Донбасі, які, у разі успішного проведення, можуть дати росіянам привід вторгнутися на підконтрольну Україні територію.

Вас також можуть зацікавити новини: