Юнус вважає, що міст потрібно знищити / RoksolanaToday & Крим

Україні потрібно вдарити по Кримському мосту з американської зброї, заборон на це бути не повинно.

Таку думку висловив американський політолог Раміс Юнус в ефірі Радіо НВ, розкритикувавши Захід (зокрема США) за недостатню протидію путінській агресії.

На його думку, США намагаються не допустити виходу бойових дій за межі України. Негласну заборону на обстріл російської території Юнус назвав дурною.

Відео дня

"І щодо HIMARS, і всього іншого. А для чого такі розмови вести? Росія, значить, буде бомбити територію України, погрожує, що може бомбити і Польщу. [...] Ви зробили Україну хлопчиками для биття?", - сказав Юнус.

На його думку, Україні потрібно дозволити завдати удару по Кримському мосту зброєю, яку надає США.

"Якщо ви даєте HIMARS, навіщо кажете, що "стріляйте на 70 км, а на 300 не стріляйте". Ви дайте їм те, що їм потрібно, покажіть зуби і тоді подивимося, як себе буде вести Росія. Дайте Україні можливість розбомбити Кримський міст. Це можна зробити протягом одного дня. Для цього є всі військово-технічні можливості у Заходу. Як тільки буде розбомблений Кримський міст, ви побачите, як риторика Кремля швидко зміниться", - переконаний експерт.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що на Кримський міст чекає доля "вишок Бойка".

Після цього депутат Держдуми від "Кримського регіону" Михайло Шеремет пригрозив "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст.