Братчук розповів про ситуацію з літаками РФ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

У Повітряних силах вже окреслили "червоні лінії" для російської авіації. Про це сказав речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Заява генерала Олещука про роботу на 150 кілометрах – це лише початок, але ворогу серйозно варто задумуватись, чи взагалі залітати на таку відстань. Така заява командувача Повітряних сил не з'явилась на порожньому місці. Це певна "червона лінія", тепер у нас є певні засоби ураження, які збиватимуть їхні літаки", – пояснив він в ефірі "24 каналу".

За словами Братчука, є ймовірність, що росіяни на певний час застосовуватимуть тактичну авіацію менше. Крім того, РФ може шукати нові шляхи для терору.

Відео дня

"Ворог зараз проводить інформаційно-психологічну операцію, намагаючись переконати, що це діяли наші мобільно-вогневі групи. Мовляв, вони вже знають ці маршрути і "знищують" мобільні групи. Тому треба пам'ятати про інформаційну гігієну", – додав речник.

Збиття літаків РФ

За час повномасштабної війни Росія вже втратила понад 340 літаків. Такі дані наводить Генштаб ЗСУ. 

Варто зазначити, що у лютому українські військові розпочали те, що у ЗМІ назвали "серією вбивств", збивши протягом кількох днів понад 10 літаків противника. Серед знищених бортів були Су-35, Су-34 та А-50. 

The Telegraph розповіло, як Україні вдається "косити" авіацію РФ. Видання припускає, що у ЗСУ зʼявилася технологія, яка поки не працює навіть у Сполучених Штатах Америки. 

Вас також можуть зацікавити новини: