Євген Дикий спрогнозував, коли РФ може залишитися без фронтової авіації / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Авіаційні втрати Росії під час повномасштабної війни проти українців нещодавно "підскочили", і такими темпами у супротивника менше, аніж за чотири місяці, закінчиться вся фронтова авіація.

У супротивників є близько 100 фронтових бомбардувальників Су-34, і за останні два тижні з них вони вже втратили понад 10 бортів, сказав екс-командир роти 24-го окремого штурмового батальйону Збройних сил України "Айдар", ветеран війни України проти РФ Євген Дикий під час ефіру на "24 Каналі". "…З таким темпом. якщо знищувати плюс-мінус один літак на добу, то за 100 днів, а це менше ніж 4 місяці, - у них закінчиться вся фронтова авіація", - підкреслив експерт.

За його словами, під час кожного обміну полоненими вороги першими у списки завжди ставлять саме пілотів. Дикий додав, що за кожного пілота супротивники віддають 10 наших захисників.

Відео дня

"…Більше, ніж за пілотів, - вони віддавали тільки колись за Медведчука (кум російського диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук, - Ред.)… Вони так по-серйозному борються тільки за льотчиків і за ФСБшників - все", - стверджує колишній командир.

Важливі втрати ворога на 4 березня - це варто прочитати

З початку лютого РФ втратила 15 військових літаків. Також знищено ще один борт далекого радіолокаційного виявлення та управління - літак А-50. У Силах оборони України зазначали, що супротивник через масове знищення бортів став більш обережно застосовувати авіацію на півдні нашої держави. 

Варто зазначити, що загальні авіаційні втрати ворога на 4 березня 2024 такі - ліквідовано вже 347 літаків та 325 гвинтокрилів. Авіаційний експерт Костянтин Криволап говорив, що у Росії є серйозна проблема - країні-агресору не вистачає літаків А-50 та екіпажів, які б їх могли обслуговувати.

Вас також можуть зацікавити новини: