Доба на Донбасі минула без бойових втрат, проте з обстрілами / ua.depositphotos.com

Російські найманці на Донбасі упродовж минулої доби три рази порушили режим повного припинення вогню.

Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу ООС.

Зокрема, на Приазов'ї терористи запустили два безпілотники, які перетнули лінію розмежування. 

Відео дня

"Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожі БПЛА типу "Квадрокоптер" і "Фантом-4" було подавлено", - наголосили у штабі ООС.

Інші порушення зафіксовано поблизу Попасної. Там ворог двічі стріляв у бік українських позицій з автоматичного станкового гранатомета. 

"Вогнева провокація противника не становила загрози для наших захисників, тому українські воїни зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було", - стверджують у командуванні.

У штабі нагадали, що вчора в районі селища Піски було поранено двох військовослужбовців, які підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Їх доправили до медзакладу для надання необхідної допомоги.

Від початку поточної доби порушень перемир'я з боку бойовиків не зафіксовано.

"У районі населеного пункту Новозванівка військовослужбовцями Збройних Сил ліквідовано осередки загоряння сухої трави. Завдяки вмілим та своєчасним діям українських захисників поширення пожежі вдалося уникнути", - йдеться у повідомленні.

Перемир'я на Донбасі: що було раніше

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.
  • 22 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що режим тиші на Донбасі триває вже майже два місяці.