Звільнення Херсонської області можливе за однієї умови, повідомив експерт / фото ua.depositphotos.com

Херсонську область можна звільни від російських окупантів, якщо вибити логістичне забезпечення супротивника.

Звільнення Херсонщини від ворогів має зайняти декілька тижнів, розповів колишній заступник начальника штабу Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу запасу і експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко в інтерв’ю УНІАН.

"…Якщо вибити їх логістичне забезпечення, це можливо зробити", - звільнити регіон.

Відео дня

Експерт додав, що в захисників нашої держави тепер є високоточна зброя, якою можна дуже ефективно вражати ключові логістичні точки.

"…Основний момент в тому, що ми не хочемо руйнувати територію Херсонської області, адже там живуть наші люди, і працюють наші підприємства", - зазначив капітан.

Риженко вважає, що у війні з РФ Херсон є "золотою картою", від якої багато що залежить.

"…Херсон - єдиний обласний центр, який росіяни захопили за 5,5 місяців. Тому, якщо ми його відіб’ємо й вийдемо на перешийок, це дійсно буде дуже серйозний удар для росіян", - заявив співбесідник.

Екс-заступник начальника штабу ВМС ЗСУ підкреслив, що від цього буде залежати розвиток подальших подій.

Нагадаємо, російські війська без оголошення війни вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Вороги захопили низку населених пунктів на півдні та сході нашої держави.

Низка країн заходу вирішили допомагати українській стороні, зокрема, США надали ЗСУ високоточне озброєння - реактивні артилерійські системи HIMARS.

Наприкінці липня з'явилася інформація, що супротивники стягували техніку у бік Херсона, щоб підготуватися до контрнаступу армії України.

Радник очільника Офісу президента Олексій Арестович говорив, що окупація Херсонщини "висить" на трьох мостах - Каховському, Дар'ївському та залізничному.

30 липня стало відомо, що українські воїни завдали удар по Антонівському залізничному мосту, який знаходиться під Херсоном, і після цього загарбники не зможуть ним користуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: