Українські сили створюють умови для наступу і швидкого звільнення Криму / фото ua.depositphotos.com

Зараз українські сили, проводячи рейди в Криму, намічають стратегічні точки, які потрібно буде знищити в процесі наступальних операцій. Таку думку в ефірі FreeДом озвучив генерал армії Микола Маломуж.

"Всі наші висадки спецназів і сил спеціальних операцій, підрозділів ВМС – це тільки тактичні невеликі успіхи, але це опрацювання на майбутнє. Комплексне задіяння і ракетних систем, і дронів різних, і диверсійних операцій, і висадка десантів – це будуть вже повнокровні масштабні операції. Тоді вже будуть не тільки групки наших розвідників, а Сили спеціальних операцій, які мають десятки тисяч у своїх підрозділах. Якщо задіяти таку потужну структуру в різних точках і в різних системах, буде знищено все, що є стратегічного рівня. І ті бази, які є на різних напрямках в Криму. Такий підхід дозволяє провести масштабну операцію і звільнити Крим швидко. Ніякої "фортеці" в Криму не буде. Такі операції, які плануються довго, вони працюють дуже швидко, дозволяють швидко створити умови для наступу і звільнення Криму", – говорить експерт. 

Маломуж впевнений, що війська країни-агресора, і росіяни, які в'їхали на півострів за час окупації, будуть тікати з Криму.

"У стані паніки 850 тисяч росіян, які в'їхали, будуть тікати з Криму. Уявляєте? До мільйона людей. А ще колаборантів мільйон людей. Вони будуть заповнювати всі ці протоки, баржі, можливо, десь якісь ще плавзасоби використовувати. Тому що моста [через Керченську протоку] не буде. А ще ж військові. У цій ситуації сценарій може дуже бути такий, знаєте, апокаліптичний", – додає він. 

Рейди ГУР МО в Криму - що потрібно знати 

4 жовтня стало відомо, що бійці Головного управління розвідки Міноборони України на човнах дісталися до тимчасово окупованого Криму і висадилися на території півострова. Спецпризначенці вступили в запеклий бій з російськими загарбниками. Напередодні в ГУР розповіли подробиці цієї спецоперації в Криму і показали відео боїв з противником.

Вас також можуть зацікавити новини: