Російський Су-35 не зміг довести свою ефективність в бою / фото pogled.info

На початку року Збройні сили Китаю взяли на озброєння російські Су-35. І таким чином, китайська армія стала єдиною після Росії великою силою, яка використовує ці літаки.

Щоб розрекламувати свою розробку, Москва відправила Су-35 на війну в Сирію. Але це не спрацювало. Потенційні покупці проявляють до літака меншу цікавість, ніж до російських Су-30МК і Су-30СМ. Частково це пояснюється тим, що в Сирії Су-35 не зустрів ворогів у небі, щоб продемонструвати свій потенціал, пише National Interest.

Читайте такожNational Interest: Дорогий Су-57 може стати ще більше не по кишені Кремлю

Відео дня

Російській військовій базі «Хмеймім» не довелося розбиратися зі значними загрозами в небі. Опозиційні сили Сирії не мають авіації. Те, що лишилося від «Ісламської держави», теж воює без літаків. В такій ситуації єдиним варіантом лишалося кинути виклик силам Заходу в регіоні. Однак, Росія не наважилася вступити в прямий конфлікт з, приміром, США. Таким чином, якщо російський Су-30М і оновлений бомбардувальник Су-34 мали можливість проявити себе у реальному бою на сирійській території, у Су-35 такого шансу не було.

Видання нагадує, що Кремль не соромиться відкрито говорити про те, що він використовує Сирію в якості полігону для випробування своєї зброї. Навіть зразки, які ще не надійшли в масове виробництво, були розгорнуті на сирійській території. Однак, Москва мовчить про те, що використовує сирійське горе в якості маркетингового інструменту для своєї зброї. Використання нових розробок в Сирії не лише допомагає Росії виявити конструкторські помилки в реальному бою, а й показати можливості свого товару потенційним покупцям.

Читайте такожNewsweek: Росія може піти в атаку проти України на Різдво

Су-35 теж хотіли «розрекламувати» за допомогою сирійської громадянської війни, але добитися бажаного ефекту не вдалося. А це не допомагає продажам. Разом з тим, видання зауважує, що Су-35 має непогані характеристики: він швидкий і добре озброєний. Але, звісно, американському стелс-винищувачу F-22 він не рівня.