Понад 100 цілей умовно знищили підрозділи ЗРПК «Панцир-С» / vitalykuzmin.net

Росія перекинула в тимчасово окупований Крим додатковий підрозділ зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-С».

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони РФ.

Відзначається, що понад 100 цілей умовно знищили підрозділи ЗРПК «Панцир-С» (ППО) Південного військового округу (ПВО) у тимчасово окупованому Криму. «Бойові розрахунки ППО вдосконалювали навички взаємодії і узгодження різних станцій і комплексів радіоелектронного придушення і розвідки, в тому числі нового покоління», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В оборонному відомстві країни-окупанта додали, що до тренування залучалося понад 100 військовослужбовців і близько 20 одиниць військової техніки підрозділу зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-С» зі складу 4-ї армії ВПС і ППО ПВО, який заступив на бойове чергування із захисту повітряних рубежів півдня Росії у грудні минулого року.

Читайте такожБіля берегів окупованого Криму російські льотчики тренувалися примушувати літаки до посадки

Раніше на полігоні в Астраханській області зенітники з'єднання ППО ПВО, дислокованого у тимчасово окупованому Криму, успішно провели перші стикувальні стрільби дивізійного комплекту новітнього ЗРГК «Панцир-С», що надійшов на озброєння підрозділів ППО ПВО.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2018 року окупанти провели в Криму вчення розрахунків зенітних ракетних комплексів (ЗРК) С-400 «Тріумф» з протиповітряної оборони.

Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» щодо його самовизначення.

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.