Порошенко заявив, що Україні потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії \ УНІАН

Президент Петро Порошенко поставив завдання вітчизняним конструкторським бюро та оборонній промисловості розробити високоточну ракетну зброю підвищеного радіусу дії.

Читайте такожПорошенко: Україні необхідна високоточна ракетна зброя, що зможе влучати в цілі далеко в тилу РФ

Про це глава держави заявив під час відвідування 95 окремої десантно-штурмової бригади на Житомирщині. «Нам не треба соромитись говорити про наші успіхи і про перспективи у зміцненні обороноздатності української армії, української держави. Хочу, щоб всі, від солдата до верховного головнокомандувача, бачили цілі, стратегію, стратегічну мету наших перетворень», - сказав він.

Відео дня

«Ваша бригада розташована на Житомирщині, на батьківщині Сергія Корольова. Звідси, з Житомирщини, родом українське ракетобудування. Ми згадали про нього п’ять років тому. І вже дещо з його останніх розробок нарешті втілюється в життя», - зауважив президент.

Глава держави зазначив: «Але донедавна ми були зобов’язані дотримуватися різних обмежень, у зв’язку з дією Договору про обмеження ракет середньої і меншої дальності. А зараз ми є свідками того, що Росія зруйнувала цей Договір. Всі, в тому числі і наші партнери, роблять необхідні висновки».

«Ставимо завдання зараз конструкторським бюро і оборонній промисловості: нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога», - заявив глава держави.

Він зауважив, що сьогодні українська армія змінюється за рахунок забезпечення новими зразками озброєння та військової техніки.