США дали Туреччині час на відмову від російських С-400 \ фото УНІАН

Туреччина повинна до кінця першого тижня червня відмовитися від закупівлі російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400 і купити американську систему протиракетної оборони Patriot.

Читайте такожNational Interest: Росія сама не вірить у силу своїх С-400

Як повідомляє телеканал CNBC з посиланням на джерела, в іншому випадку Анкара ризикує отримати штрафні санкції, а також позбутися обіцяних літаків F-35, передає kommersant. За словами джерел, це «остання пропозиція Державного департаменту США».

Відео дня

«Країнам НАТО необхідно закуповувати військову техніку, яка сумісна з системами НАТО. Російська система не буде відповідати цьому стандарту, - сказав співрозмовник телекомпанії, що побажав залишитися неназваним. - Ми наголошуємо, що Туреччина зіткнеться з дуже реальними і негативними наслідками, якщо вона завершить постачання С-400».

Між тим, Туреччина вже направила військових в Росію для навчання експлуатації С-400. Про це повідомив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, пише газета Millyet. «Починаючи з сьогоднішнього дня, інформація про те, що ми відправили наших співробітників в Росію для навчання С-400 в найближчі місяці, стала фактом», - сказав Акар.