Апач / Рейтер

Вертольоти AH-64D/E Apache отримають нову систему підводного порятунку Underwater Emergency Egress System (UEES). В ролі підрядника виступить компанія Boeing.

Про це повідомляє Naked Science.

Сухопутні сили США - головний експлуатант ударного вертольота AH-64. Військовим необхідно, щоб льотчики могли вільно покинути машину в екстреній ситуації, навіть якщо вона вдариться об поверхню води.

Відео дня

Читайте такожBusiness Insider: Гелікоптер AH-64 Apache армії США має перевагу над російським Ка-52

Система підводного порятунку у вертольотах є частиною нових вимог армії США, спрямованих на підвищення бойових можливостей вертольотів Apache в прибережній зоні.

Як зазначено в повідомленні, UEES повністю замінить існуючу систему детонації в місцях розташування дверей і вікон для пілота і оператора озброєнь.

Нагадаємо, на сьогодні найбільш сучасним і досконалим варіантом вертольота є версія AH-64E. У майбутньому сімейство Apache може поповнитися новою швидкісною модифікацією.

Як повідомляв УНІАН, льотчики Сухопутних сил США і Корпусу морської піхоти вже скоро зможуть оцінити новітню протитанкову ракету JAGM (Joint Air-to-Ground Missile). Ракету будуть використовувати пілоти вертольотів AH-64 Apache і AH-1Z Viper.