Російський есмінець ледь не зіткнувся з американським крейсером \ скриншот з відео

Військово-морські сили (ВМС) США повідомили, що російський есмінець ледь не зіткнувся з американським крейсером, озброєним керованими ракетами.

Читайте такожКитай побудує чотири атомні авіаносці

Як передає Голос Америки, у США назвали поведінку російського корабля "небезпечною та непрофесійною". "Діючи в Філіппінському морі, російський есмінець "Удалой 572" здійснив небезпечний маневр проти крейсера США USS Chancellorsville", - заявив речник Шостого флоту США Клейтон Досс.

"В той час, як на USS Chancellorsville проводилась посадка гелікоптера, і корабель рухався стабільним курсом з постійною швидкістю, російський корабель DD572 провів маневр, рухаючись ззаду праворуч від Chancellorsville, прискорився і зблизився на небезпечну відстань 50 -100 футів (15-30 м). Ця небезпечна дія змусила USS Chancellorsville перевести всі двигуни на повний задній хід і провести маневр, щоб уникнути зіткнення", - йдеться в заяві ВМС США.

Досс також назвав "пропагандою" заяву російської сторони про те що Chancellorsville "неочікувано змінив курс", пише Reuters.